Blog: Hier lees je alle Do’s en Don’ts
lees hier onze laatste updates

Beursverslag IMM Cologne

Deze week heeft het Do’s-team een bezoek gebracht aan de meubelbeurs in Keulen; IMM Cologne 2014. We zijn begonnen bij Design Post – een permanente showroom waar verschillende merken zich presenteren zoals Arper, Kvadrat, Palau, Secto Design, Zeitraum en Arco.

Dit laatste merk toonde meerdere leuke nieuwigheden. Arco bracht namelijk een nieuw bankje voor aan de Base tafel, ook gemaakt van lokaal hout. Daarnaast was er de nieuwe Joy tafelserie te zien, met o.a. de massief houten Joy Delta tafel waarbij alleen de onderzijde van het blad en het frame in een kleur kan worden gebeitst (foto 1). Nieuw was ook de Tablet serie, met meerdere leuke bijzet- en salontafels die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden (foto 2 en 3).

Arco

Na Design Post zijn we verder gegaan in Koelnmesse – het beursgebouw zelf. Daar begonnen we bij Van Rossum die naast een nieuwe serie buitentafels ook een kast en massieve bijzettafels presenteerde (foto 2 en 3). Voor deze kast heeft Van Rossum een bijzondere constructie bedacht waarbij de massief houten planken los in een metalen frame liggen en verstevigd worden door marmeren kolossen. Elders in het gebouw kwamen we Tom Dixon tegen, die hun armaturen zoals gewoonlijk weer op sfeervolle wijze lieten zien (foto 1).

Tom Dixon_Van Rossum

Uiteraard waren de grote Italiaanse meubelmerken zoals Minotti, Flexform, Porro, Living Divani en MDF Italia ook weer vertegenwoordigd op de beurs. Bij Minotti zagen we o.a. de quilted versie van de Andersen bank (foto 1), waarbij de zitting is gecapitonneerd en daardoor uit één stuk gemaakt kan worden. Bij MDF Italia zagen we naast de nieuwste uitbreidingen op de Flow Chair serie en de hangende kast Randomito (achtergrond foto 2), ook de nieuwste uitvoering van de Lim tafel, met een prachtig keramisch blad in roest kleuren (foto 3).

Minotti_MDF Italia

Het Duitse kledenmerk Kymo liet o.a. een kleed zien met gestikte decoratieve lijnen (foto 2). We sloten de beurs af bij het Nederlandse meubelmerk Label die naast de fauteuils Togo, in mooie stoffen van Kvadrat en Innova (foto 1), ook de nieuwste uitvoering van de Cheo presenteerden met een donkere massief eiken poot en in het dikke maar toch soepele leer Rancho (foto 3).

Label_Kymo