Blog: Hier lees je alle Do’s en Don’ts
lees hier onze laatste updates

Beursverslag Salone del Mobile

Ook dit jaar hebben we weer een bezoek gebracht aan dé meubelbeurs in Milaan;
Salone del Mobile 2015. Het was een inspirerende trip waarbij we weer veel gezien hebben.

Op dag 1 hebben we een bezoek gebracht aan het beursgebouw zelf, waar we begonnen bij Euroluce. Dit zijn de hallen die alleen gericht zijn op verlichting. Daar zagen we de indruk-wekkende armaturen van Bocci. Naast de bekende gekleurde bollen presenteerden zij o.a. een lamp met grote glazen schijven in de vorm van een boom (foto 1). Bij de stand van Flos werden de lampen op een museale wijze gepresenteerd (foto 2), incl. grote lijsten, presentatie zuilen en suppoosten. Bij Marset zagen we o.a. het draadloze (buiten)lampje FollowMe (foto 3), dat doormiddel van een USB ingang opgeladen kan worden. Dit leuke lampje zal binnenkort in onze showroom te koop zijn.

1_Bocci_Flos_Marset

Na alle verlichtingsinspiratie zijn we door gegaan met de grote meubelmerken. Bij Minotti zagen we o.a. de nieuwe fauteuil Leslie (foto 4), in een mooie combinatie van leer en velours. De stand van MDF Italia stond in het teken van het 10-jarige bestaan van de bekende Random kast die speciaal voor deze gelegenheid in het ultralichte materiaal carbon werd uitgevoerd. Daarnaast zagen we de nieuwe wandelementen Randomissimo (foto 5), die verspringend met elkaar gecombineerd kunnen worden tot een speelse wandkast. E15 presenteerde de nieuwe tafel Fayland (foto 6) die vooral op groot formaat goed tot zijn recht komt.

2_Minotti_MDFItalia_E15

De stand van Gervasoni was zoals gewoonlijk fris met lichte kleuren en pastel tinten (foto 7). Dit in tegenstelling tot de meer zware materialen, zoals gekleurd marmer (foto 8 | Minotti) dat we veelvuldig terug zagen komen op de beurs. Ons bezoek aan het beursgebouw hebben we afgesloten bij Casamilano waar we o.a. de nieuwe kast Mondrian zagen (foto 9), uitgevoerd in eucalyptus hout en metalen staanders met een geborsteld messing effect.

3_Gervasoni_Minotti_Casamilano

Dag 2 zijn we goed begonnen met een interessante lezing van Tom Dixon bij zijn ‘Cinema’ in de stad. Hij wist ons op inspirerende wijze te vertellen wat zijn visie is op de steeds groter wordende commercialiteit van de beurs en wat de ontwikkeling zijn van de nieuwe collectie. Het thema ‘Cinema’ was natuurlijk tot in ieder detail doorgevoerd (foto 11), waarbij de nieuwe lampenserie Melt (foto 10) en Cog (foto 12) gepresenteerd werden.

4_TomDixon

In de stad hebben we allerlei presentaties bekeken in de wijken Tortona en Lambrate. Daarbij hebben we o.a. een bezoek gebracht aan de nieuwe showroom van Piet Boon, waar naast de bestaande collectie ook allerlei nieuwigheden te zien waren zoals de compacte en ronde Belle fauteuil (foto 13). Dit alles werd op sfeervolle manier gepresenteerd met mooie materialen- en kleurencombinaties. De presentatie van Moooi was ook dit jaar weer groots aangepakt met veel aandacht voor digitaal geprinte vloerkleden (foto 15). Ons bezoek aan Milaan hebben we afgesloten op Lambrate, met veel inspiratie van de nieuwe lichting ontwerpers zoals Giopato & Coombes met de lampjes I Flauti (foto 14).

5_PietBoon_Lambrate_Moooi