Blog: Hier lees je alle Do’s en Don’ts
lees hier onze laatste updates

Beursverslag Salone del Mobile

We zijn net terug van een geweldig beursbezoek in Milaan; Salone del Mobile 2013. Het was een inspirerende trip waarbij we veel gezien hebben, van bestaande merken en nieuw talent.

Op dag 1 zijn we begonnen bij Ventura Lambrate. Een relatief nieuw gebied waar veel jonge ontwerpers zich presenteren. Een geweldige plek om inspiratie op te doen! Zo zagen we o.a. de prachtige theedoeken en plaids van Mae Engelgeer. 

Vervolgens hebben we de presentatie van Tom Dixon bezocht in het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia. Daar werd tussen de oude schepen van het museum een mooi overzicht gegeven van de collectie van Tom Dixon, met o.a. de nieuwe en stoere Gem lampenserie en een tafel in koper. Ook de nieuwe modecollectie van Tom Dixon voor Adidas was er te zien, in een sfeervolle setting tussen de oude treinen van het museum. 

Tom Dixon (2)Tom Dixon (6)Tom Dixon for Adidas (1)

Het volgende hoogtepunt van onze trip naar Milaan was de galerie van Rossana Orlandi; een mevrouw op leeftijd die een geweldige visie en manier van presenteren heeft. In deze galerie tref je een verzameling van allerlei ontwerpers en producten die op een onconventionele manier gepresenteerd worden (www.rossanaorlandi.com).

Rossana Orlandi (1)Rossana Orlandi (2)Rossana Orlandi (4)

Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan de presentaties op Tortona, waar we begonnen bijMoooi. Dit was wellicht één van de grootste verrassingen van de beurs! Moooi had flink uitgepakt met een presentatie van 1700 m2, waarbij ze op geheel eigen wijze hun visie op interieurbeleving gaven. Ons bezoek op Tortona sloten we af bij Founded, waar we een mooie nieuwe salontafel zagen met drie lagen, in notenhout en leer.

Moooi (1)Moooi (3)Founded

Dag 2 van ons beursbezoek hebben we doorgebracht in het beursgebouw zelf waar we begonnen bij de stand van Flexform. Mooie blauwe, groene en roze tinten wisselden zich daar af met materialen als marmer en leer. De invloeden van de jaren ’60/’70 waren ook hier naar onze mening goed te zien. Vervolgens werden we verrast door de producten uit de nieuwe Brick collectie van Gervasoni, met o.a. een geweldige kasten serie. De eerste producten van Gervasoni zijn vanaf 27 april te zien in onze showroom bij onze nieuwe voorjaarspresentatie.

Flexform (2)Gervasoni (3)Gervasoni (2)

Bij Living Divani zagen we o.a. de nieuwe Rod bank, die over een aantal weken ook in onze showroom te zien zal zijn. De stands van de andere grote meubelmerken als PorroMinotti,MisuraEmmeZanottaMDF Italia en Arper gaven als vanouds een goed beeld van de bestaande en nieuwe collecties.

Living Divani (1)Zanotta

We sloten ons beursbezoek af bij Euroluce; vier beurshallen met alleen maar licht leverancies waar volop aandacht was voor LED verlichting. Er was één pareltje die ons in het oog sprong; de stand van Bocci. Deze geweldige kleurrijke armaturen zagen we voor het eerst in een uitvoering voor aan de wand en in een enkele uitvoering die gewoon in het stopcontact kan. Deze laatste lamp zal over een aantal weken ook in onze showroom te zien zijn!